Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Külföldi vendégek is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén

MSZP  ─   Hír  ─   2013. július 05. 13:15   ─   2022. október 19. 22:33

Külföldi vendégek is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén
Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is lejórák kegyeletüket Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.Horn Gyula életének 81. évében, hosszan tartó súlyos betegség után, június 19-én hunyt el.

 

A néhai kormányfőtől, aki 1994 és 1998 között volt az ország miniszterelnöke, katonai tiszteletadás mellett július 8-án, 10 órától, a Fiumei úti sírkert 15-ös számú parcellájában vesznek végső búcsút családtagjai, a közvetlen hozzátartozók, valamint állami és külföldi protokoll-vendégek - írta a KIM.

 

A közlemény szerint a volt miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik meg. Ezt követően Kulka János színművész szavalata hangzik el. A szertartáson közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj.

 

A szertartást követően 11 órától bárki leróhatja kegyeletét a volt kormányfő sírjánál. A legfeljebb 60 centiméteres álló koszorúkat csak reggel 7 óráig, a temető központi ravatalozójában tudják fogadni a szervezők - olvasható a KIM közleményében.

 

(MTI)