Közvélemény-kutatást tart az MSZP a vasárnapi zárva tartásról
Utcai, nyílt közvélemény-kutatást tart az MSZP a nagyobb bevásárlóközpontok vasárnapi zárva tartásáról február 15-én, és az eredményt eljuttatjuk a kormánynak - mondta az MSZP elnöke keddi tatabányai sajtótájékoztatóján.
Közvélemény-kutatást tart az MSZP a vasárnapi zárva tartásról

Tóbiás József hozzátette: egy hónappal a nagyobb üzleteket érintő intézkedés előtt mind a 106 választókörzetben megkérdezik az emberek véleményét. Az akció nem aláírásgyűjtést jelent, az aktivisták csak azt rögzítik, egyetért-e a megkérdezett azzal, hogy vasárnap ne lehessen vásárolni.

 

A politikus azt mondta: európai példák bizonyítják, hogy társadalmilag és gazdaságilag is rosszabbul járt az az ország, ahol beavatkoztak a vásárlási szokásokba, mert veszített vele a költségvetés és veszítettek vele az emberek.

 

Az MSZP elnöke elmondta, 2015-öt a visszatérés évének tekinti a párt, ezért országjárásra indulnak a társadalmi beágyazódás növelése, a helyi problémák megoldásának felkarolása érdekében. "Az akció május elsejéig tart, egy héten három-négy napot ezzel töltök" - tette hozzá Tóbiás József.

 

A politikus ismertette, hogy a Közmunkás Szakszervezettel közösen február 14-én a kormányhivatalok előtt szerveznek tüntetést. A megmozdulással szeretnék felhívni a kormány figyelmét, hogy a közmunkások foglalkoztatása jelenleg nem a munka törvénykönyve szerint történik, baleset esetén semmilyen biztosításra nem számíthatnak, ahogy erre a közelmúltban egy sajnálatos haláleset rávilágított.

 

Tóbiás József szerint azzal a döntéssel, hogy az állam 150 milliárd forintért bevásárolta magát az Erste Bankba, "egyértelművé tette, hogy a bankok konszolidációját tekinti kihívásnak és nem a társadalmi konszolidációt" - fogalmazott. A politikus szerint ebből a forrásból lehetett volna csökkenteni az embereket terhelő tranzakciós illetéket vagy pótolni a közgyógyellátás március elsejétől megvont forrásait.

 

(MTI/MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.