Közmunkaverseny - papíron csökken a munkanélküliség
Csökkenő munkanélküliségről és emelkedő foglalkoztatottságról számolt be legfrissebb gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal. A szűkszavú jelentés arra azonban nem tér ki: a mezőgazdasági idénymunkák vagy a közfoglalkoztatás szívja fel a munkanélkülieket.
Közmunkaverseny - papíron csökken a munkanélküliség

Újabb munícióval szolgál a Statisztikai Hivatal a kormány sikerpropagandájához. A május-július közötti időszakot feldolgozó munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatok szerint minden a legjobb irányba halad Magyarországon. Ha csak a számokat néznénk, kijelenthető lenne: karnyújtásnyira van az ország a teljes foglalkoztatottságtól és a munkanélküliség felszámolásától, hiszen "2013. május-júliusban a munkanélküliek 446 ezer fős létszáma csökkenést mutatott 2012 azonos időszakához viszonyítva, a munkanélküliségi ráta 10,1 százalékra mérséklődött. A 15-74 éves népességből 446 ezren voltak munkanélküliek, 13 ezer fővel kevesebben." Az adatokból az is kiderül, hogy ez a három hónap nem kedvezett a nőknek: míg a férfiak körében 19 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma, addig a nők esetében 0,3 százalékkal nőtt a munkanélkülieké. 

 

Ezzel párhuzamosan "a foglalkoztatottak létszáma, 56 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. ... A vizsgált időszakban a foglalkoztatottak 3 millió 964 ezer fős létszáma 1,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értéket. Közülük 3 millió 931 ezer fő volt 15-64 éves, ami 61 ezer fős növekedést jelent 2012. május-júliushoz viszonyítva.

 

A folytatás a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.