Kormányváltók: Szemétdombra Orbánnal!
A szervezők szerint több mint 50 ezren vettek részt a Kormányváltók - március 15-én elmaradt - nagygyűlésén. Gyurcsány és Mesterházy a történelem szemétdombjára kívánja Orbán Viktort; Bajnai szerint a szavazófülke az a hely, ahol Orbán félhet.
Kormányváltók: Szemétdombra Orbánnal!

A szervezők szerint több mint 50 ezren vettek részt a Kormányváltók - március 15-én elmaradt - nagygyűlésén. Gyurcsány és Mesterházy a történelem szemétdombjára kívánja Orbán Viktort; Bajnai szerint a szavazófülke az a hely, ahol Orbán félhet.

 

"Akinek elege van az Orbán-rezsimből, jöjjön el március 30-án és mondjon rá hangos NEM-et, hogy április 6-án már IGEN-t is mondhassunk egy új korszakra!" - ezzel a felszólítással hirdették meg a március 15-én a rossz időjárás miatt lemondott nagygyűlésüket a Kormányváltók.

 

A meghirdetett program szerint beszédet mondanak Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Szabó Tímea, az Együtt – PM Szövetség társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

 

Kónya döntött és büszke rá

 

Míg Orbánék 2012 januárjában bent ünnepelték az Operaházban az új alkotmányukat, mi kint a hidegben tüntettünk - kezdte beszédét Kónya Péter a Szolidaritás elnöke. Akkor csak elképzeléseink voltak, milyen lesz Orbánék birodalma, azóta tudjuk - mondta, és hozzátette: akkor még csak reménykedtek az ellenzéki összefogásban, amely mára valósággá vált. Az Orbán-Simicska maffiarendszerről beszélt az Együtt-PM politikusa, és minden akkori kritika ellenére büszkén mondta el, hogy a Szolidaritás már döntött - Orbán szobrát, és döntött, hogy kire szavaz április 6-án. A mutyipártok ellen szavazunk - mondta Kónya.

 

Gyurcsány oda küldené Orbánt, ahová való

 

Azért jöttünk itt össze, hogy megüzenjük Magyarországnak, hogy él a magyar szabadság és él a magyar demokrácia; hogy erőt és hitet adjunk minden magyarnak, hogy a magyar szabadság nem eladó, nem adjuk a miniszterelnöknek, a pártjának, mert tartozunk magunknak, unokáinknak - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc. A DK vezetőjének megfogalmazása szerint "oda fogjuk küldeni Orbán Viktort, ahová való: a politika és a történelem szemétdombjára". Majd megvallotta, "szeretjük Magyarországot, vele dobog a szívünk, hazafiak vagyunk, magyarok, akik nem tartják magukat különbnek másnál, akik értik ezer év küzdelmét, ami arról szólt, hogy nyugatra megyünk, nem keletre. Orbán menjen keletre, ha akar, mi megyünk nyugatra!"

Gyurcsány azt üzente Berlinnek, Párizsnak Londonnak és Rómának: "mi, magyarok, beteljesítve sok évszázad küzdelmét, 1988-89-ben megérkeztünk Európába, nem fogjuk hagyni, hogy egy politikai szélhámos, egy átkozott csaló letérítsen minket erről az útról". Majd pedig a miniszterelnöknek üzent: vagy leteszi a fegyvert, vagy olyan vereséget adunk neki, hogy egy életre megtanulja.

 

A teljes tudósítás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.