Kormányváltásra cseréli a nevét a baloldali Összefogás
Egy hónappal a választások előtt a baloldali pártok megváltoztatják az eddig használt nevüket: Összefogás helyett mostantól a Kormányváltás névvel kampányolnak.
Kormányváltásra cseréli a nevét a baloldali Összefogás

Egy hónappal a választások előtt a baloldali pártok megváltoztatják az eddig használt nevüket: Összefogás helyett mostantól a Kormányváltás névvel kampányolnak. A váltásra azért van szükség, mert kiderült, hogy a Szepessy Zsolt-féle Összefogás Párt is országos listát tud állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett. Szigetvári Viktor szerint nem tiltják meg az összefogás szó használatát, és amúgy is tervezték, hogy az utolsó hetekben nem ezzel a névvel kampányolnak.

 

A baloldali pártok politikusaitól mostantól aligha hallhatjuk majd azt a szót, hogy Összefogás, a nevet lecserélik – tudta meg az Origo a pártszövetség több politikusától. Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke az Atv.hu-nak csütörtök délelőtt már beszélt is arról, hogy "Kormányváltás" lesz a baloldali pártok új szlogenje.

 

A baloldali pártok január közepén állapodtak meg egymással, és már január vége óta Összefogásként határozzák meg magukat, a politikusok is az Összefogás tagjaiként szerepelnek a médiában. Az Összefogás szót több forrásunk szerint azért cserélik le, mert a héten kiderült, hogy Szepessy Zsolt volt monoki polgármester pártja, az Összefogás Párt is listát tud állítani. A választókat pedig megzavarhatja, hogy lesz ilyen név a szavazólapon, miközben a baloldali pártok a saját nevükkel és a saját logójukkal szerepelnek majd (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP).

 

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta az Origónak, hogy azért "korrigálják a szlogen használatát", hogy kezeljék a pártlistával előálló új helyzetet. "Nem tiltjuk meg az összefogás jelszót, de meg kell különböztetnünk magunkat egyértelműen az Összefogás Párttól" – mondta Fodor, aki hangsúlyozza, hogy az Összefogás név amúgy sem szerepelt volna a szavazólapon a nevük mellett, és nekik a saját pártjaik nevét kell sulykolniuk.

 

A teljes cikk az Origo.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.