Kormányváltás nyolcpontos programmal
Nyolc konkrét kormányzati ígéret szerepel a demokratikus ellenzéki szövetség programjában, erre fognak építeni a választásokig hátralévő néhány napban – tudta meg a Népszabadság.
Kormányváltás nyolcpontos programmal

Információink szerint a nyolcpontos listát az együttműködésben részt vevő pártok (MSZP, Együtt–PM, DK, Liberálisok és a külső támogató MoMa) egybehangzóan elfogadták és támogatják. A vállalások között – amelyek egy részét már nyilvánosságra hozták a kampányfórumokon – elsőként szerepel kétszázötvenezer „új, valódi” munkahely megteremtése, a lehetőség nélkül maradó fiataloknak pedig garantált munka vagy képzés biztosítása. A Mesterházy Attila kormányfőjelölt vezette ellenzéki szövetség nyolc pontja között van még a nettó minimálbér százezer forintra emelése úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem nőnek.

 

Szintén a vállalások között szerepel, hogy kormányváltás után a mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket. A szövetség vállalja, hogy jelentősen csökkentik az alapvető élelmiszerek árát (korábban ezek áfatartalmának radikális csökkentéséért kampányoltak, de a Fidesz–KDNP nem támogatta), illetve, hogy igazságossá és fenntarthatóvá teszik a rezsicsökkentést.

 

„Százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti huszonnégyezer forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit” – olvasható a nyolcpontos listában. Ugyancsak a vállalások között szerepel az elviselhetetlenül hosszú várólisták radikális csökkentetése, majd megszüntetése, illetve a gyermekéhezés teljes felszámolása.

 

A cikk folytatása a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.