KLIK-kel sújtott tanévzáró
Hoffmann Rózsa szerint jól vizsgázott az új rendszer, az oktatáskutató szerint az államtitkár valamilyen virtuális valóságot épített ki magának, és onnan beszél.
KLIK-kel sújtott tanévzáró

„Jól vizsgázott a gyermekek érdekében megújított iskolarendszer” – állítja a köznevelésért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa szerint „a most záruló tanév a szokásos rendben, a diákokra gondosan ügyelve zajlott, és semmi kirívó esemény nem jellemezte az eltelt időszakot”.

 

– Az államtitkár asszony párhuzamos virtuális valóságot épített magának, onnan beszél ki – így reagált erre Radó Péter oktatáskutató. Emlékeztetett: a most záródó tanévben a kormány a teljes oktatásirányítási rendszert beszántotta, továbbá felszámolta az iskolai autonómiát. Ezek a változások e tanévben, bár még nem érintették az oktatás tartalmát, óhatatlanul beszivárogtak a tantermekbe.

 

Radó Péter segítségével – a teljesség igénye nélkül – számba vettük, milyen is volt ez a tanév, és valóban jól vizsgázott-e az Orbán Viktor miniszterelnök által „megújított” iskolarendszer. A tanév szeptemberben úgy indult, hogy bevezették a mindennapos testnevelést az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamokon. Néhány hónappal azután, hogy elindult az iskolákban a napi tornaóráztatás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentésben értesítette a kormányt, hogy az intézkedésekkel kapcsolatban „komoly problémák merültek fel”. Az intézmények negyedénél a mindennapos testnevelésórához sem az infrastrukturális sem a személyi feltételek nem adottak, „és ezen az állapoton csak rontani fog, hogy évről évre több évfolyamra vonatkozik az előírás”. Jellemző adat: 457 településen nincs tornaterem. „Utcai ruhában izzadó gyerekek az iskola folyosóján” – így jellemzi a helyzetet Radó Péter.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.