Kibővítenék az ellenzéki összefogást
Útonálló, tolvaj kormánynak nevezete az Orbán-kabinetet a szocialisták városligeti majálisán Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbán Viktor rosszabbul teljesít, nem a közérdeket szolgálja, hanem kormánya, illetve a fideszes klientúra mohóságát elégíti ki.
Kibővítenék az ellenzéki összefogást

Mesterházy újabb ellenzéki szervezeteknek ajánlott szövetséget, de Gyurcsány Ferenc is minél szélesebb körű összefogást sürgetett, Bajnai Gordon pedig szakszerű kormányzást ígért.

 

Az egységet három szakszervezet hamarosan a gyakorlatban is megvalósítja.Tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt Mesterházy Attila az MSZP városligeti majálisán. A pártelnök-frakcióvezető szerint "Orbánék minden döntése mögött a pénz, a haszonszerzés, a meggazdagodás vágya áll (...) szabad prédának tekintik a gazdaságot, hűbérbirtokuknak az országot". Rátették a kezüket az állami földekre: fideszes politikusok, családtagjaik, titkárnőik és - mint mondta - "nem vicc: műkörmöseik ütik ki a gazdákat a pályázatokon". Most már rátették a kezüket a kis trafikokra, és a profitjukat is megháromszorozták - idézte fel a közelmúlt botrányát a pártelnök.

 

Mesterházy arról is beszélt, hogy Orbán centrális erőterében hangyányit sem számítanak az egyszerű emberek. A szavak szintjén ugyan magasztalja, de igazából lenézi azokat, akik az ország erejét adják. "Azokat, akik jogfosztásáról kétharmaddal döntöttek, amikor elfogadták az új Munka törvénykönyvét. Akiket ezért ma már a végletekig ki lehet használni, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor akár sms-ben is ki lehet rúgni". Mesterházy szerint ennek egy oka van, hogy Orbán rosszabbul teljesít: kormányának hozzá nem értése és határtalan arroganciája a kudarc garanciája.

 

A teljes beszámolót a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.