Keretszámok: népszavazást kezdeményez a HÖOK
Népszavazást kezdeményez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a minőségi, európai színvonalú és tandíjmentes magyar felsőoktatásért - jelentette be Nagy Dávid elnök csütörtökön. A Hallgatói Hálózat (HaHa) és a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) is tiltakozik a keretszámok ellen.
Keretszámok: népszavazást kezdeményez a HÖOK

Szenet hordtak a HÖOK képviselői a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé, hogy ezzel tiltakozzanak a felsőoktatás szétverése ellen. A kormány egyrészt drasztikus keretszám-csökkentésre készül, másrészt milliárdokat zároltak az egyetemeken, főiskolákon, így többek között szénszünetet rendeltek el.

 

A HÖOK felhívásában azt írta, hogy meg kell állítani a kormányt, amely egyébként meghazudtolta a 2008-as népszavazást. Összefogást hirdettek az egyesületekkel, szervezetekkel egy népszavazás kiírására. Nagy Dávid HÖOK-elnök a hvg.hu-nak azt is elmondta, további akciókkal is készülnek, melyek akár széndobálásokat és egyetemfoglalásokat is jelenthetnek.

 

Sorban csatlakoznak a tiltakozók

 

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata (SZTE EHÖK) szerint a felsőoktatási intézmény működését veszélyeztetheti a száz százalékban államilag finanszírozott képzési helyek jelentős csökkentése.

 

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.