Karácsony: Óriási vereség lesz a Fidesznek a regisztráció
AZ LMP-s politikus szerint az előzetes regisztrációról szóló törvényjavaslatot ha meg is szavazza a parlament, elbukik az Alkotmánybíróságon.
Karácsony: Óriási vereség lesz a Fidesznek a regisztráció

Nem állják meg a helyüket azok az érvek, melyekkel kormánypárti politikusok az előzetes regisztráció mellett érvelnek – jelentette ki Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Példaként említette, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke technikai dolognak nevezte a regisztrációt, melyre azért van szükség, hogy a külföldön dolgozó és a határon túl élő magyarok is szavazhassanak. Karácsony ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az európai gyakorlat szerint a lakcímmel rendelkező, határon inneni állampolgárok esetében mindig más a választási eljárás, mint a hazájuktól távol élőknél. Hangsúlyozta: teljesen értelmetlen annak is regisztrálni, aki 60 éve ugyanazon a címen lakik, szemben azzal, aki egy munka miatt elutazott a hazájából.  

 

Az az érvelés, hogy azért kell a Magyarországon élőknek regisztrálni, mert a külföldön élőknek is kell, és a két csoport között nem lehet különbséget tenni, egy hatalmas hazugság. Nem ettől lesz egyenlő a választójog, ők nincsenek egyenlő helyzetben, és az államnak ehhez rugalmasan alkalmazkodni kell. Ráadásul a határon túliaknak eleve csak egy szavazatuk van, míg a határon innen élőknek kettő – emelte ki.  

 

A teljes cikk a hirado.hu-n olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.