Kamupátokhoz folyhatnak milliárdok
Súlyos kockázatot lát a választási kampány finanszírozásának szabályozásában a Political Capital és a Transparency International Magyarország, ezért kezdeményezik a vonatkozó törvény módosítását, írták közös közleményükben.
Kamupátokhoz folyhatnak milliárdok

Szerintük a kampányfinanszírozási törvény szinte felhív kamupártok alapítására, ezzel pedig több milliárd közpénz folyhat el feleslegesen. Az egyéni jelölteknek járó egymillió forintot kitevő támogatással ugyan tételesen el kell számolni, de a pártlista-támogatásról elegendő fiktív számlákat szerezni, írták. Szerintük a rendszerrel visszaélve 106 jelölt esetén már 597 millió forintot lehet komolyabb politikai ambíciók nélkül is szerezni.

 

A Political Capital és a Transparency International Magyarország szerint az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló törvény legproblematikusabb pontjai között említette, hogy míg az egyéni képviselőjelölteknek kincstári kártyán utalják majd át az egymillió forintos állami kampánytámogatást, az országos listát állító pártok készpénzben kapják a központi támogatást.

 

A cikk az Indexen folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.