Kampányüzemmódban: Botka feltételei pártjának
A május 27-i, miniszterelnök-jelöltet állító kongresszus másnapjától kampányüzemmódba állítaná az MSZP-t az egyedüli pályázó, Botka László, aki ehhez komoly felhatalmazást kér a küldöttektől: együttdöntési jogot például a képviselő-jelöltek kiválasztása és az országos lista összeállítása során. Botka felelősségre vonna mindenkit, aki bármilyen szinten is együttműködik a Fidesszel.
Kampányüzemmódban: Botka feltételei pártjának

Tegyünk igazságot címmel nyújtotta be miniszterelnök-jelölti pályázatát az MSZP erre hivatott testületeinek Botka László.

 

A szegedi polgármester a pályázatban részletesen ismerteti a már korábbról megismert programjának főbb elemeit, a vagyoni egyenlőtlenség elleni küzdelmet, kormányra kerülve a megélhetési minimum bevezetését, az egyenlő állampolgárság és az igazságos állam eszméjét, a munkabérek emelését. „A kormányzóképes, büszke, hiteles baloldalt akarom megteremteni. Győzelemre segíteni a magyar demokratikus ellenzéket. Leváltani Orbán Viktor rendszerét, és új alapokra helyezni a Magyar Köztársaságot”– írja Botka, aki nem hagy kétséget afelől, hogy e célhoz komoly felhatalmazást kér a május 27-én összeülő kongresszustól: a választásokig hátralévő időszakban a miniszterelnök-jelölt lényegében megkerülhetetlenné válna a pártban.

 

Botka programjában az áll, hogy már a kongresszust követő napon felállítják a párt Országos Választási Bizottságát, amelyet ő vezet. Megnevezik és azonnal munkába is állítják a párt országos kampányfőnökét is.

 

Botka úgy látja, hogy a demokratikus ellenzéknek a győzelemhez közös listára, közös miniszterelnök-jelöltre és közös politikai programra van szüksége. Kizárja ugyanakkor az együttműködést a Jobbikkal, mert „a párt a mai napig szélsőséges politikát folytat, korábbi szélsőséges nézeteitől nem határolódott el, így a pártvezetők személye és politikai identitása, a párt demokrácia iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhető”.

 

Az írás a 168Óra.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.