Jól jártak a kormánytagok a családi adókedvezménnyel
A kormány több tagja haszonélvezője az Orbán-kormány által bevezetett családi adókedvezménynek – amely jövedelemplafontól függetlenül megadja a nagycsaládosoknak a kedvezményt a gyerekszám alapján, írja a Napi Gazdaság.
Jól jártak a kormánytagok a családi adókedvezménnyel

A családi adókedvezmény egy, illetve két gyermek esetén is érezhető – havi 10-20 ezer forintos – kedvezményt ad, de igazán a három- vagy többgyermekes, nagy jövedelmű adófizetők esetében jelent igazán könnyebbséget – írja az Index.

 

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes összevont adóalapja 19 700 517 forint. A gyermekei után járó kedvezménnyel csökkentett adó összege, melyet befizetett: 2 360 083 forint. Az adóalapnak az a része, amely után a kedvezményt igénybe vette, 4 950 000 forint. Ezt a Központ azután közölte, hogy korábban a Napi Gazdaság azt írta: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány.hu-n közzétett személyijövedelemadó-adatok szerint tavaly egy fillér adót sem fizetett, ezzel 2,3 millió forint pluszjövedelemre tett szert.

 

A teljes cikket a 168 Óra Online-on olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.