Itt van Varga második csomagja: újabb adóemelések jönnek
Brutális adóemelések jönnek. A készpénzfelvétel díja a duplájára nő, drágul az átutalás is, a kamatokat további 6 százalékos elvonás terheli. Emelik a céges telefonok távközlési adóját, havi 5000 forint lesz a tarifa. Az alacsonyabb infláció miatt kisebbek lettek a bevételek ugyanis.
Itt van Varga második csomagja: újabb adóemelések jönnek

Ötödször is módosítja a kormány a költségvetést, az alacsony infláció miatt hiányoznak a költségvetésből a bevételek. A kormány két törvényjavaslatot nyújtott be a Parlamentnek: adóemeléseről szól az egyik, a másik a költségvetés módosításáról.Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be az új intézkedéseket, amelyekre a hivatalos nyilatkozatok szerint azért van szükség, mert "meg kell őrizni az elért eredményt", azt, hogy Magyarország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól.A bejelentés értelmében a készpénzfelvétel adója a jelenlegi 3 ezrelékről 6 ezrelékre emelkedik, és nem lesz a díjnak felső korlátja: eddig maximum 6 ezer forintot kellett fizetni. Ezen kívül az átutalásokra vonatkozó adó is nő, 2 ezrelékről 3 ezrelékre, itt megmarad a felső korlát.

 

A kamatot is nagyobb adó terheli, 6 százalékos egészségügyi járulékot kell majd fizetni még a kamatjövedelmek után (a 16 százalékos személy jövedelemadó felett). 

 

A céges telefonokra magasabb lesz a távközlési adó: percenként és sms-enként 3 forint (az eddigi kettő helyett), miközben itt növelik a felső korlátot: ötezer forint lesz az eddigi 2500 helyett. (A magánszemélyeknél marad a két forintos adó és a hétszáz forintos felső korlát).

 

Ezen kívül nő a bányajáradék mértéke 12 százalék helyett 16 százalékot kell fizetni - ez leginkább a MOL-ra rak majd nagyobb terhet.

 

Varga Mihály szerint mindezen intézkedésekre azért van szükség, mert az infláció kisebb lesz a tervezetnél, pótolni kell a kieső bevételeket. Úgy vélte: a családok szerint ez nem feltétlenül ró nagyobb terheket, hiszen a bankok és a távközlési cégek "eltérő mérékben" hárították át az adót. (Valójában a többség áthárítja, legfeljebb a bányajáradék emelése nem érint közvetlenül senkit). 

 

A cikk folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.