Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Inflációt követő bérrendezést és a minimálbér adómentességét követeli az MSZP

Magyarország  ─   Hír  ─   2022. november 01. 14:20   ─   2022. november 02. 15:21

Inflációt követő bérrendezést és a minimálbér adómentességét követeli az MSZP
„Nem Brüsszel, nem a baloldal a magyar emberek csóróságának oka, hanem maga a rezsim, a Fidesz társadalompolitikája, és ezt Orbán főtanácsadója a saját szavaival mondta el" – mondta Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.Inflációt követő bérrendezést, a minimálbér adómentességét, európai átlagot elérő béreket, normális oktatást és a munkavállalói jogok visszaállítását, tiszteletben tartását követelte az MSZP társelnöke vasárnap.
 
Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének az európai minimálbérrel kapcsolatos csütörtöki nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki politikus azt mondta, „az iparkamarai elnök szerint a Fidesz valódi célja a magyarországi bérek alacsonyan tartása".
 
„Nem Brüsszel, nem a baloldal a magyar emberek csóróságának oka, hanem maga a rezsim, a Fidesz társadalompolitikája, és ezt Orbán főtanácsadója a saját szavaival mondta el" – fogalmazott.
 
A társelnök szégyennek nevezte, hogy a Fidesz még mindig az alacsony bérekben látja az ország versenyképességét, mert az elmúlt 12 évben nem tudott egy olyan gazdaságot kiépíteni, amely a képzett, minőségi munkaerőre épül.
 
Az MSZP nem akarja, hogy a Fidesz-kormány Európa rabszolgáivá tegye a magyar dolgozókat – hangoztatta.
 
Komjáthi Imre azt javasolta, a kormány engedje el a minimálbér 15 százalékos adóját, ezzel 22,5 százalékos nettó minimálbér-emelkedést lehetne elérni, ami azonnali segítséget jelentene a dolgozóknak, közben a vállalkozások terhei sem nőnének.
 
Szerinte a gazdasági válság közepette a legnagyobb terrort nem a multik, hanem a polgárait megvédeni hivatott magyar állam gyakorolja a dolgozók felett, többek között az oktatási, a kulturális, a szociális és az egészségügyi szféra dolgozóival szemben.