Index: Orbán jobbkeze bokrosabb Bokrosnál
A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt. A megszorítások a GDP 9 százalékát is meghaladhatják, átlépve a 2700 milliárd forintot, amiből csak erre az évre 2000 milliárdnyit jelentettek be. Az elmúlt másfél évben átlagosan negyedévente kaptunk egy csomagot.
Index: Orbán jobbkeze bokrosabb Bokrosnál

A kormány átlagban negyedévente lepi meg az országot valamilyen kiigazítással, hogy a költségvetési hiány a folyamatos és mélyülő recessziós helyzetben tartható legyen.

 

„Magyarország két gazdasági növekedési pályával számol a konvergenciatervben. Van egy nagyon óvatos, nagyon konzervatív, ami azzal számol, hogy sok a bizonytalanság az eurózónában és a világban. Ez 3-4 százalékos növekedési sávot vázol fel. A másik, kívánatos pálya úgy számol – a gazdaságpolitikai eszközeivel ezt támogatják –, hogy Magyarország 2013-2014-re a 4-6 százalékos növekedési sávba kerül. Ez jövőre 3,5 százalékos, 2014-ben már 5 százalék fölötti növekedést jelentene. Mindkét növekedési pálya mellett képesek leszünk tartani a programban vázolt deficitcélt, újabb intézkedésekre 3 százalékos növekedés mellett sincsen szükség” – vezette fel a ciklus első emlékezetes kiigazítását Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011 tavaszán.

 

A növekedés nem indult be, miközben a hiány újratermelődését sem sikerült semmilyen tartós átalakítással megakadályozni (Brüsszelnek is ez a legnagyobb baja, ezért nem ájult el az eddigi eredményektől). Úgyhogy jöttek és jönnek az újabb és újabb csomagok, ebben a hónapban már a másodikat kaptuk, és még két hét van hátra októberből. 

 

A teljes cikket az Indexen olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.