Index: Megvédték Vargát a fideszes nők
Tiszteli a nőket, előre engedi őket az ajtóban, mondták fideszes képviselőnők arról a kormánypárti politikusról, aki szerint a nők előbb szüljenek három-négy gyereket, és csak utána foglalkozzanak a karrierjükkel. Az Index által megkérdezett fideszes képviselőnők megvédték Vargát, de többen maguk sem tudták kollégájuk megkeresése nélkül értelmezni "a parlamenti vita hevében" elhangzottakat.
Index: Megvédték Vargát a fideszes nők

Ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát” – fogalmazott hétfőn este az Országgyűlésben Varga István fideszes képviselő. Varga ezt a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitában mondta. A politikus többször is hasonlóan érvelt, egy másik felszólásában azt mondta: „Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.” 

 

"Kibontsa neki a sört”

Varga mondataira az ellenzéki képviselők (a nem hitelesített jegyzőkönyv szerint) többször is visszatértek. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő azt mondta: a női szerepeknek nincs közük a családon belüli erőszakhoz. „Sokkal inkább az ilyenfajta gondolkodásnak és magatartásnak van köze a családon belüli erőszakhoz, akik azt képzelik, hogy egyébként a nőknek az a feladata és az a szerepe, hogy otthon a gyereket nevelje, vasaljon, és ha a férj hazaérkezik, akkor kibontsa neki a sört”, fogalmazott. Az LMP-s Szabó Rebeka szintén arról beszélt, hogy olyan családokban is előfordul erőszak, ahol a nőknek több gyerekük van.

 

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a Fidesz frakcióban ülő képviselőnők egyetértenek-e Varga mondataival, mit gondolnak róla. Babiné Szottfried Gabriella első megkeresésünkre azt mondta: előbb el akarja olvasni Varga mondatait és beszélni szeretne a politikussal. Amikor újra felhívtuk telefonon, azt mondta: előfordul, hogy egy képviselő a parlamenti vita hevében olyat mond, amit nem biztos, hogy szó szerint ért. 

 

A teljes cikket az Indexen olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.