Index.hu: Elkopott az elszámoltatás
A választási kampány egyik fő témája, az elszámoltatás kormányon már korántsem olyan fontos a Fidesznek. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost felmentették, az ezernél is több vizsgálatból alig jutott el valami a bíróságig. Ami pedig eljutott, abban is leginkább felmentették a vádlottakat. És van ügy, amelyikben már az ügyészség is megfutamodik.
Index.hu: Elkopott az elszámoltatás

A Miniszterelnöki Hivatalt hiába kérdeztük, lesz-e utóda Budai Gyulának, a kormány eddig mindenesetre utalást sem tett erre.  

 

Nem hozott jogszerűtlen intézkedéseket és még csak vagyoni hátrányt sem okozott Molnár Gyula, derült ki a volt XI. kerületi polgármester ellen eljáró ügyész két héttel ezelőtti vádbeszédéből. Ennek ellenére az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte a szocialista politikusra, mert meglátásuk szerint Molnár törvényt akart sérteni, csak aztán véletlenül jogszerűen járt el. A mostanra már keveseket érdeklő, de a választások előtt még sokat tárgyalt ügy jól jellemzi a Fidesz egyik legfőbb választási ígéretének, az elszámoltatásnak a pillanatnyi állását. 

 

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen sem sikerült vádat emelni a sukorói telekcsere ügyében – pedig ez a tanúmeghallgatásából politikai tüntetést faragó exkormányfőnek se lett volna feltétlenül ellenére. Az ügyészség amúgy ebben az ügyben is sajátos szövegezésű nyilatkozatokban igyekszik fenntartani a látszatot. „Bár a hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja Gyurcsány Ferenc vonatkozásában fennállt, nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt miniszterelnök szerepét a cseréről hozott döntésben, mint ahogy az eljárásának a célját sem" – írták határozatuk indoklásában. 

 

A teljes cikk elolvasható az index.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.