Így arat Orbán: menekül a tőke, szegényedik a lakosság
A rossz gazdasági mutatókra, a recesszióra, a reálkeresetek és a fogyasztás csökkenésére, az infláció növekedésére és a romló életszínvonalra hívta fel a figyelmet az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteken. Katona Tamás arról is beszélt, súlyos következményei lesznek annak, ha "Fidesz-katona" kerül a jegybank élére.
Így arat Orbán: menekül a tőke, szegényedik a lakosság

A politikus - aki a szocialista kormányok alatt a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és pénzügyminisztériumi államtitkár is volt - sajtótájékoztatóján elmondta: tavaly sokkal rosszabbul alakult az életszínvonal és a háztartások jövedelmi helyzete, mint 2011-ben.Ezt a nagyjából másfél százalékos gazdasági visszaesésnek és a közép-európai térségben legnagyobb inflációnak tulajdonította. Kitért arra, hogy a foglalkoztatottság nem nőtt érdemben, a versenyszférában 36 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint egy évvel korábban, a 25 éven aluliaknál pedig 30 százalékos a munkanélküliségi ráta.

 

Menekül a tőke az országból, a kormány gazdaságpolitikájával szembeni bizalomhiány miatt megnőtt a kamatteher - sorolta, megjegyezve: az ipari termelés novemberben 7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

 

A cikk folytatását a Stop.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.