HVG: Orbán már az őszi csatákra hangol
Orbán Viktor a múlt héten két nyilvános szerepléssel melegített a lassan beinduló politikai szezonra, és mindkettőnek az volt a fő üzenete, hogy esze ágában sincs változtatni a politikáján. Szeptemberben a legfontosabb kérdés a költségvetés befoltozása lesz, majd novemberben nekiveselkednek a választási rendszer kényes szabályainak is.
HVG: Orbán már az őszi csatákra hangol

"Az irány felülvizsgálata szükségtelen, sokkal inkább a kitartás mellett vagyok" – fogalmazta meg tömören az elkövetkező hónapokban követendő politikájának lényegét Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a kőszegi Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű rendezvényen. Bár a politikai szezon a nyári szabadságok után csak a jövő héten, a Fidesz-frakció sárvári ülésével, majd szeptember 10-én, a parlament első ülésnapjával indul újra , a kormányfő már elkezdte megjelölni legfontosabb céljait.

 

Orbán először múlt szerdán, a magyar nagykövetek éves értekezletén állt a nyilvánosság elé, ahol arról beszélt, hogy a magyar kormány nem kívánja feladni az eddig követett utat, ennek érdekében pedig kész újabb és újabb konfliktusokat is vállalni. A miniszterelnök ebben a beszédében azt is kijelölte, hogy mik azok a pontok, amelyekben semmiképpen sem kíván engedni a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

 

A kormány tavaly ősz óta szeretne egy „új típusú együttműködést” kötni az IMF-fel, vagyis mégis hitelt kér a szervezettől. A tárgyalások azonban csak hosszas huzavona után, idén júliusban indulhattak meg. Bár kormánypárti politikusok – köztük maga Orbán is – mindig magabiztosan nyilatkoztak a hiteltárgyalások kimeneteléről, az őszi politikai szezon egyik legfontosabb kérdése lesz, hogy sikerül-e tető alá hozni a megállapodást, és ha igen, milyen feltételeket támaszt majd a valutaalap. 

 

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.