Húsvéti avatás Felcsúton
Orbán Viktor házának szomszédságában felavatták tegnap Felcsúton a Puskás Akadémia Pancho Aréna nevű, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes stadiont. Előtte a névadó egész alakos bronzszobrát is felavatták. A környéken hatalmas volt a biztonsági készenlét, olyannyira, hogy az egyik biztonsági őr a kormányfő feleségét, Lévai Anikót nem ismerte fel és nem akarta beengedni saját házába.
Húsvéti avatás Felcsúton

Felavatták Felcsúton tegnap az elmúlt évek egyik legtöbbet vitatott építményét, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes, Orbán Viktor házának szomszédságában található stadiont. Felbolydult húsvéthétfőn az 1800 lelkes Felcsút élete. A helybeliek aligha láttak a faluban ennyi idegent: illusztris vendéget, újságírót, érdeklődőt, bámészkodót. Rendkívüli biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, aminek következtében a kis települést elzárták a külvilágtól. Ennek pedig Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége itta meg a levét, akit az egyik biztonsági őr nem ismert fel, és nem akarta beengedni saját házába. A tanulság: pórul járhat, aki stadiont építtet parasztházának tőszomszédságában.

 

A kisebb kellemetlenségektől eltekintve rendben felavatták a Pancho Arénát, amelyről még a spanyol sportlap, a Marca is egész oldalas riportban számolt be. A helyszínen szinte egymást érték a politika és a közélet vezetői; mások mellett ott volt Polt Péter legfőbb ügyész és Bánáti János, az ügyvédi kamara elnöke, Kósa Lajos debreceni polgármester, Simicskó István államtitkár, Deutsch Tamás MTK-elnök, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Tőkés László volt erdélyi püspök, és Paulo Sousa, a Videoton volt edzője is.

 

Schmitt Pál volt köztársasági elnök beszédében hosszan üdvözölte a meghívott vendégeket. Egyebek között arról beszélt, hogy aki stadion épít, az nemcsak a testre figyel, hanem a lélek épülését is szolgálja. Mert szerinte nem lehet győzni hit nélkül, Schmitt egyébként örül annak, hogy az ország több pontján ilyen építkezéseket lehet látni. Megemlítette, hogy a húsvét az újjákezdés ünnepe is, és ezzel a sportpályával egy szentélyt avatnak, továbbá megemlékezett Puskás Ferencről is, akinek becenevét a aréna viseli. Mint mondta, lehet, hogy elsőre idegenül hangzik a Pancho név, de Schmitt szerint elég belegondolni, hogy ez a kedves spanyol becenév kit takar. Schmitt igazi különlegességnek nevezte, hogy a Puskás-Suzuki kupa döntőjét a Real Madrid és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) fiataljai játsszák.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.