Helyben járó munkanélküliség
Jottányit sem változott tavaly december és idén február között a hazai munkanélküliségi ráta, illetve a munkát keresők létszáma - olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Némi javulás csak a foglalkoztatottság alakulásában történt. A munkanélküliek száma mára elérte az 502 ezret, a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékos volt.
Helyben járó munkanélküliség

A munkanélküliek 17,9 százaléka a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 29,2 százalékos munkanélküliségi rátája 0,9 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A 25-54 évesek, azaz az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 10,8 százalékos volt, ami 0,2 százalékpontos növekedésnek felelt meg. Az 55-64 évesek munkanélküliségi rátája 2,2 százalékponttal, 7,3 százalékra csökkent.

 

A munkanélküliek 45,6 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 15,7 hónap volt. Február végén a munkaügyi központokban nyilvántartott álláskeresők összlétszáma 676,5 ezer fő volt, ez 4,6 százalékos növekedést az előző év azonos időszakához képest.

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.