Halló, itt a trafikmutyi hangja beszél!
Átfogó ügyészségi vizsgálatot, a trafikpályázatok érvénytelenítését, illetve a fideszes többségű szekszárdi közgyűlés feloszlatását követelték tegnap a szocialisták. Mesterházy Attila szerint világossá vált, hogy az összes fideszes politikus hazudott, amikor tagadta, hogy politikai alapon döntöttek a koncessziókról.
Halló, itt a trafikmutyi hangja beszél!

A pártelnök-frakcióvezető kijelentette: a hvg.hu által a trafikbotrány kapcsán nyilvánosságra hozott szekszárdi hangfelvétel bizonyítja, hogy a Fidesz leginkább országos bűnszervezetre hasonlít.Az ügyészségtől átfogó vizsgálatot, a kormánytól a trafikpályázatok érvénytelenítését követelte tegnap az MSZP azután, hogy a hvg.hu egy birtokába került, nyilvánosságra nem hozott hangfelvétel alapján kiderült: a szekszárdi fideszes városvezetés egyeztetett a dohányboltokra pályázókról. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár április 29-én az MTI-nek kijelentette: "semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy politikai alapon választották volna ki a trafikpályázatok győzteseit". A Fidesz ügyvezető alelnöke május 2-án azt hangsúlyozta: semmifajta néven nevezhető politikai orientáció nem volt a kiválasztásnál. Az MSZP elnöke szerint a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után világossá vált, hogy az összes fideszes politikus hazudott, amikor tagadta, hogy politikai alapon döntöttek a pályázatokról. Hozzátette: a Fidesz leginkább országos bűnszervezetre hasonlít.

 

Mindezek alapján az MSZP elnöke négy kérdést tett fel: ki adta Horváth István kezébe a pályázók részletes adatait tartalmazó listát, illetve hogyan és kinek juttatta vissza a polgármester a helyi fideszes politikusok által véleményezett névsort. A szocialista párt arra is választ vár, hogy a trafikpályázatokért felelős fejlesztési miniszter hogyan érvényesítette ezt a pályázati elbírálás során. Mesterházy szerint ez a kérdés azért is érdekes, mert a hangfelvételből kiderül, hogy akikre a helyi fideszesek azt mondták: elég hithű jobboldaliak, azok végül nyertek. A politikus arra is rákérdezett, történt-e hasonló egyeztetés az ország más részein, majd felolvasta azt a lapunk által többször idézett levelet, amely a szoboszloihirek.hu internetes oldalon jelent meg. Ezt az e-mailt a portál közlése szerint Kocsis Róbert, a Fidesz helyi elnöke írta a megyei közgyűlés ugyancsak fideszes elnökének, ismertetve, hogy a trafikra pályázók közül kiket támogat.
Ebben egyebek mellett az olvasható: "Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó". Bár mind a két kormánypárti politikus tagadta, hogy ilyet írt, vagy kapott volna, Buzási László, a portál szerkesztője lapunknak azt mondta, hogy eddig senki nem jelentette fel. Forrásaink szerint Buzásinak azonban megüzenték: más módon fogják ellehetetleníteni. A városban Virág Judit is koncessziót nyert, a kereskedői tapasztalatokkal nem rendelkező nő a megyei közgyűlési alelnök Kocsis Róbert élettársa.

 

A teljes írás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.