Habony lesz az új Simicska?
Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. néven egy hete megalapították azt a céget, amely az új kormányközeli médiabirodalom alapja, egyúttal a Simicska Lajos elleni háború fő bázisa kíván lenni – a holdingcég 50-50 százalékos tulajdonosai Habony Árpád és Győri Tibor.
Habony lesz az új Simicska?

Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. néven egy hete megalapították azt a céget, amely az új kormányközeli médiabirodalom alapja, egyúttal a Simicska Lajos elleni háború fő bázisa kíván lenni – a holdingcég 50-50 százalékos tulajdonosai Habony Árpád és Győri Tibor. A cég névadóinak bizarr humoráról árulkodik, hogy az első Orbán-kormány idején egy ugyancsak Modern Media nevű céget nem más vett meg, mint a rejtélyes kilétű Joszip Tot. A főtanácsadó terveit közelről ismerő forrásaink szerint Habonyék környezetében is kételkednek a vállalkozás sikerében.

 

Belépett a médiapiacra a miniszterelnöki főtanácsadó Habony Árpád: a Heti Válasz értesülése szerint április 9-én ugyanis a Nézőpont-tulajdonos Győri Tiborral megalapították azt a céget, mely az új kormányközeli médiabirodalom központi bázisa, egyben a Simicska Lajos elleni hadjárat legfontosabb eszköze kíván lenni. A Modern Media Group (MMG) Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-ben a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerült, egykor Simicska barátjaként ismert Győri és a papíron amúgy máig „nincstelen” Habony tulajdonosok is, 50-50 százalékos arányban. A még mindig szerveződő kormányhű médiacsalád holdingcégének székhelye az óbudai Perc utcában van, éppen ott, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik. Ezek után aligha meglepő, hogy az MMG vezérigazgatói tisztségét Keresztesi Péter, a Napi Gazdaság Kiadó Kft. jelenlegi ügyvezetője tölti be. 2013 augusztusában, amikor a Századvég Gazdaságkutató Zrt. felvásárolta a lapot, a Századvég Zrt. azt emelte ki Keresztesiről, hogy másfél évtizedes kiadói múlttal rendelkezik, közgazdász végzettségű, korábban német, osztrák és magyar kiadóvállalatokat is vezetett, valamint a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségének is tagja volt.

 

A Modern Media Group névadójának legalábbis bizarr humoráról árulkodik – más magyarázat nem lévén –, hogy az első Orbán-kormány idején már létezett hasonló néven egy cég, a Modern Media Kft., amelyet 1998-ban nem más vásárolt meg, mint a veszteséges Fidesz-közeli cégeket eltüntető Joszip Tot – illetve „valaki”, aki az ő papírjait használta. Joszip Tot és Kaya Ibrahim neve a Fidesz-körüli botrányok szinonimáivá vált, 1995 és 1997 között összesen 15 jelentős köztartozással rendelkező Fidesz-közeli céget vásároltak meg Schlecht Csabától, azután, mintha nem is léteztek volna, eltűntek – az ugyancsak veszteséges Modern Mediát Száraz Marianntól és Száraz Bélától vásárolták meg egymillió forintért.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.