Ha elutasítják, az MSZP mással szövetkezik
Napokon belül elküldik az előválasztásra vonatkozó javaslatukat az Együtt-PM szövetségnek a szocialisták. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető lapunknak azt mondta, ha a Bajnai Gordon vezette szervezet visszautasítja az ajánlatot, az MSZP más pártokkal kezd hivatalosan tárgyalni az együttműködésről.
Ha elutasítják, az MSZP mással szövetkezik

Október közepéig ugyanis mindenképpen le akarják zárni a folyamatot, a végeredményt pedig a szocialista párt kongresszusa fogja szentesíteni. Bajnaiék szerint túl drága és időigényes lenne minden választókerületben előválasztást tartani.Írásban is elküldi pénteki javaslatát az Együtt-PM-nek Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője lapunknak azt mondta: ragaszkodnak elképzelésükhöz, de ha Bajnai Gordon vezette szervezet visszautasítja az ajánlatot, a szocialisták más pártokkal kezdenek hivatalosan tárgyalni az együttműködésről. Azokkal, akikkel január másodika óta egyeztetnek. Ilyen a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Fodor Gábor vezette Liberálisok, illetve több civil szervezet. A szocialisták szeretnék megmutatni, hogy hisznek az együttműködésben; nyitottak, ezért a lehetséges partnereknek átengednek egyéni körzeteket és befutó helyeket a listán. Mesterházy emlékeztetett, az ellenzéki együttműködést célzó tárgyalásokon az Együtt-PM szövetség hónapokon át nem vett részt, mert Bajnai időt kért ahhoz, hogy saját szervezetét felépítse. A szocialisták megértően vártak, így végül csak június 21-én ült tárgyalóasztalhoz a két szervezet.

 

Mesterházy országos - minden egyéni választókerületet érintő - előválasztásra vonatkozó javaslata ugyan még nem érkezett meg az Együtt-PM-hez, ám Juhász Péter, a szervezet társelnöke szombaton túl drágának, időigényesnek, sőt kivitelezhetetlennek nevezte a kezdeményezést, amely szerinte a két ellenzéki erő megítélésének sem tenne jót.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.