Gyurcsány: nem voltam elég jó, de Attila jobb lesz!
Az államfő egy hitelét vesztett báb, a kormányfő pedig egy szélhámos – mondta Gyurcsány Ferenc tizedik évértékelő beszédében. A volt kormányfő szerint történelmi válság van, de a baloldal Mesterházy Attila vezetésével győzni fog.
Gyurcsány: nem voltam elég jó, de Attila jobb lesz!

Tizedik évértékelőjét tartotta szombaton Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke. Az ex-miniszterelnök először még 2005-ben – még az ország hivatalban lévő vezetőjeként – mondott évértékelőt a Parlamentben, amelyet 2009-ig további négy követett. A DK elnöke immár hagyományosan, az egyik budapesti szálloda rendezvénytermében beszélt a hallgatóságához, amelyben jelen volt az Összefogás több vezetője mellett Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt is. Gyurcsány beszéde elején külön köszöntötte az MSZP elnökét és mint a „következő kormány miniszterelnökét” mutatta be, kérve neki tapsot. 

 

A DK vezetője azt mondta, hogy eredendően egy harcos kampánybeszédet akart tartani, de – mint mondta – ekézni a kormányt és „megütni” a jelenlegi miniszterelnököt nem jelent igazi kihívást, ennél jóval mélyebbre kívánt menni az értékelésében. Hozzátette: a ketrecharcra és a muszklik megmutatására még lesz idő. Gyurcsány a beszédében igazat adott Mesterházynak abban, hogy az országban szociális, gazdasági és alkotmányos válság van, de mint mondta: ennél szerinte rosszabb a helyzet.

 

„Történelmi válság van”, mert Gyurcsány szerint huszonöt évvel ezelőtt az ország elkezdett egy utat, amelynek a végén mindenki a Kánaánt várta, ehhez képest mindenki csalódott és nem tudja, hogy merre induljon tovább.

 

A cikk folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.