Győzött Fóton a demokratikus ellenzék
Az MSZP, az Együtt-PM, valamint a DK közös jelöltje győzött vasárnap Fóton az időközi polgármester-választáson. Takács István 1116 szavazatot kapott. Őt Bartos Sándor független jelölt követte 954, illetve Németh József ugyancsak független induló 920 vokssal. Földi Pál János, aki a CÖF színeiben és a Fidesz-KDNP támogatásával indult, 885 szavazattal a negyedik helyen végzett.
Győzött Fóton a demokratikus ellenzék

Az MSZP, az Együtt-PM, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje győzött vasárnap Fóton az időközi polgármester-választáson. Takács István 1116 szavazatot kapott. Őt Bartos Sándor független jelölt követte 954, illetve Németh József ugyancsak független induló 920 vokssal. Földi Pál János, aki a CÖF színeiben és a Fidesz-KDNP támogatásával indult, 885 szavazattal a negyedik helyen végzett. Vargha Nóra Mária, a Liberálisok jelöltje 595 szavazatot kapott. 

 

A városban azért kellett kiírni az időközi választást, mert Cselőtei Erzsébet fideszes polgármester, aki az 1-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője is volt, a szeptember 19-i testületi ülésen mindkét posztjáról lemondott.

 

Az 1-es számú egyéni választókerület mandátumáért egyébként nyolcan voltak versenyben. Ott a függetlenként indult Varga József Csongor nyert 177 szavazattal. Második helyen az MSZP, az Együtt-PM és a DK jelöltje, Fábry Béla végzett alig lemaradva, 145 vokssal. A függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult Madaras Ádám öttusa világbajnok 100, a független Gódor Istvánné 97, a jobbikos Sándor István 43, a liberális párt jelöltje, Vargha Nóra Mária 34, a független Priszlinger Éva Ilona 29, míg az ugyancsak független Urbán Zsombor Gábor 23 szavazatot kapott.

 

A  folytatás a Népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.