Gyarapodnak a Simicska-cégek
Nem sok panaszuk lehet a Simicska Lajossal összefüggésbe hozható vállalkozásoknak az elmúlt három évre. A legfrissebb, immár a tavalyi évet taglaló mérlegbeszámolókat a 2009. éviekkel összevetve igazán irigylésre méltó helyzet rajzolódik ki.
Gyarapodnak a Simicska-cégek

Az egykori adóhivatali elnökhöz, a vezető kormánypárt volt pénztárnokához köthető cégbirodalom vállalatai a gazdasági válság ellenére rendre növelni tudták bevételeiket. Volt arra példa, hogy a mérleg szerinti eredmény már csökkent, ám ennek oka jellemzően a 2009. évinél nagyobb osztalék kifizetése volt.

 

A „csoport” ékköve, a Közgép Zrt. forgalma tavaly 61,4 milliárd forintra futott fel. (Az elérhető cégbírósági dokumentumokból ugyan még mindig nem derül ki, hogy Simicska Lajos állna az építőipari társaság mögött, ám mint beszámoltunk róla: tavaly egy közbeszerzési eljáráshoz mellékelt papírban őt nevezték meg tényleges tulajdonosként.) Ezzel szemben a 2009-es konszolidált eredménykimutatás 44,4 milliárd forintos árbevételről tanúskodik, vagyis abban az ágazatban, amelyet a gazdasági krízis a leginkább érintett, mintegy 17 milliárd forint forgalomnövekedést sikerült elérni.

 

Az üzemi eredmény soron is hasonló arányú fejlődés érhető tetten, hiszen a három évvel ezelőtti 1,87 milliárddal szemben már 2,2 milliárd forint pluszt tudtak felmutatni. A mérleg szerinti eredmény pedig több mint a duplájára ugrott, hiszen tavaly 747 millió jött össze a 2009-es 350 millióval szemben. Ráadásul e mögött az áll, hogy az osztalékot az akkori 1 milliárdról 3,22 milliárdra növelték, vagyis a tulajdonosok igencsak szépen gyarapodtak.

 

A folytatást a nol.hu-n találják meg.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.