Gőgös Zoltán: "Nézzenek a családok szemébe!"
Március végén újabb állami földbérletpályázatokon nyert a felcsúti polgármester, az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított futballakadémia elnökének családi cége.
Gőgös Zoltán:

A szocialista politikus - aki 2006 és 2010 között a vidékfejlesztési tárca államtitkára volt - arra hívta fel a figyelmet, hogy a Búzakalász 66 Kft. néhány nappal azután kapott bérbe újabb állami földterületeket Alcsútdobozon, hogy a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának március 21-i ülésén a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet vezetője ígéretet tett rá, körültekintően fognak eljárni azoknál az állami földpályázatoknál, amelyekben még nincs döntés. A vállalkozás így összesen már 946 hektár állami földterületen gazdálkodhat.


Gőgös Zoltán hozzátette: az egyik probléma, hogy a pályázó helybeli gazdálkodók továbbra sem kapnak indoklást arról, miért utasították el őket. A másik pedig, hogy több állattartótelep is föld nélkül maradt. Példaként a Nagyesztergár Kft.-t hozta, amely nagyjából 300 hektárra pályázott, de egyet sem nyert. Szerinte a minisztérium vezetésének érvénytelenítenie kell ezeket a pályázatokat, fel kell bontania a már megkötött szerződéseket, vagy "jöjjenek oda, és nézzenek a szemébe annak tizenegynéhány családnak, azoknak az embereknek, akik negyven éve ott dolgoznak, és vezesse fel az első tehenet a miniszter arra a teherautóra, amely vágóhídra viszi az egyébként 35 liter tejet adó tehenet".

Gőgös Zoltán zárásképpen azt mondta, "nem szállnak le" a földbérletpályázatok ügyéről, mert ha marad a jelenlegi gyakorlat, a maradék százezer hektárnyi állami földterület sorsa is hasonló lesz, nem szolgálja a magyar mezőgazdaság ügyét, "csak szűk érdekcsoportok érdekeit". (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.