GDP: Matolcsyék még a saját hazugságaikat is megmagyarázzák
A számok is bizonyítják, Matolcsy tündérmeséjének rossz vége lehet: hazánk bruttó hazai terméke (GDP) 2012 második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kormány egész évre hivatalosan 0,1 százalékos növekedést vár. A Nemzetgazdaság Minisztérium (NGM) az ipar lendületvesztésére és a külgazdaságra fogja az unortodox gazdaságpolitika csődjét.
GDP: Matolcsyék még a saját hazugságaikat is megmagyarázzák

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012 második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte keddi gyorsbecslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez viszonyítva 0,2 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.  

 

Szabó Péter, a KSH nemzeti számlák főosztályának vezetője elmondta: a nemzetgazdaság ágazatainak mintegy fele stagnált. A mezőgazdaság és az építőipar teljesítménye visszahúzta a gazdasági növekedést, míg az információ, kommunikáció ágazat teljesítménye javult. A fogyasztói árak júliusban 5,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, míg az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkentek.

 

Ha ez még nem lenne elég, még azt is bejelentették, hogy a maginfláció a júniusi 4,9 százalékról 5,1 százalékra gyorsult éves összevetésben, míg a szezonálisan kiigazított havi mértéke változatlanul 0,4 százalék maradt.

 

A teljes cikket a stop.hu-n olvashatják.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.