Földfoglalás: az államtitkár nyertes szomszédjáét foglalták el
Önrendelkeztek a héten kajászói gazdák: birtokukba vették az egyik vállalkozó nemrég pályázaton elnyert földjeit. Szerintük a földet szabálytalanul nyerte meg, ráadásul nem is ért a mezőgazdasághoz. A megyei földek nagy része pár embernél kötött ki, kajászóiak nem is kaptak földet Kajászón.
Földfoglalás: az államtitkár nyertes szomszédjáét foglalták el

Október 17-én négy, az állami földpályázaton elutasított Fejér megyei gazda saját kezelésébe vett Kajászón egy olyan földterületet, amelyet állításuk szerint szabálytalanul nyert el egy pályázó a Nemzeti Földalapkezelő pályázatán.A földterületet egy kápolnásnyéki tetőfedő és nádarató vállalkozó, Kiss Árpád nyerte el. Róla azt írta Ángyán József fideszes képviselő, volt vidékfejlesztési államtitkár – aki lemondása óta gyűjti megyére lebontva az állami földpályázatok nyerteseit –, hogy a helyi információk szerint korábban nem gazdálkodott, mezőgazdasági eszközei pedig nincsenek. Az ezzel kapcsolatos sajtóhírek még tavasszal jelentek meg, Kiss – akit az Index többször próbált elérni – azóta nem cáfolta ezt.

 

Most jó nádtörőnek lenniA helyiek úgy tudják Ángyán szerint – a volt államtitkár jelentése itt olvashatópdf-ben –, hogy nem is ő fogja megművelni a megszerzett 285 hektárni állami földet, ami a Kajászón bérbe adott területek kétharmada, hanem Dörömbözi József agárdi nagygazda. Ugyancsak helyi forrásokból származik az a szintén nem cáfolt információ is, hogy Kiss Árpád helyben annak a Farkas Imrének kápolnásnyéki telekszomszédja, aki a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkáraként felügyeli a Nemzeti Földalapot, valamint elnöke a Birtokpolitikai Tanácsnak.

 

A teljes cikket a 168 Óra Online-on olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.