Foglalkoztatás: hogy nő az, ami csökken?
Ha a közmunkásokat kivesszük az adatokból, akkor a közszférában a növekedési ütem 2008-hoz képest 4,7 százalékra szelídül, míg 2010 óta 2,1 százalékos csökkenés figyelhető meg.
Foglalkoztatás: hogy nő az, ami csökken?

A foglalkoztatási helyzet javítása a 2010-től regnáló kormány egyik fő célkitűzése volt. Az aktív munkaerő piaci beavatkozásában látták a megoldást, ami a tíz év alatt egymillió új munkahely szlogenjében mutatkozott meg – írja a GKI Gazdaságkutató Intézet.A KSH lakossági megkérdezésen alapuló felmérése szerint 2013 végén már négymillió fölött volt az előző héten legalább egy órát dolgozók száma. Ebből jelentős részt tettek ki a közfoglalkoztatás keretében megélhetést találók, valamint a külföldön munkát vállalók, ezek nélkül még e felmérés szerint sem változott a foglalkoztatási helyzet – mutat rá a GKI.

 

Tovább árnyalja a képet a KSH öt fő feletti foglalkoztatott-létszámmal rendelkező cégek és a teljes (állami és önkormányzati) intézményi kört felölelő adatgyűjtése. Eszerint a közszférában 2008, a válság kezdete óta közel kilenc százalékkal bővült a dolgozók száma, igaz, ennek nagyobb része 2010 előtt talált megélhetést az állami intézményekben. 2010 óta ugyanis csak 1,8 százalékos a bővülés – írja a GKI.

 

A teljes cikket a 168 Óra Online-on olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.