Fideszes blöff volt a szén és a fa árcsökkentése
A kormánypárt olcsó tűzifát és szenet ígért az idei fűtési idényre. A szilárd tüzelőanyagok árcsökkentésére azonban a valóságban még csak kísérletet sem tett a Fidesz. Így éppen a legszegényebb társadalmi csoport nem részesül a fűtési energia ártámogatásból. Ennek feltehetően a legfőbb oka az, hogy az Orbán-kormány nem a nehéz körülmények között élőket, hanem a jómódúakat támogatja.
Fideszes blöff volt a szén és a fa árcsökkentése

Így fával és szénnel fűtő családok csak abban reménykedhetnek, hogy a választási kampánya során osztogat majd némi tüzelőt a kormánypárt - állítják szakértők.

 

Bár már javában tart a fűtési szezon, a Fidesz korábbi ígéretei ellenére nem csökkent sem a tűzifa, sem a szén ára, és a palackos gáz is kimaradt a rezsicsökkentés második köréből. A kormánypárt pedig eddig még kísérletet sem tett arra, hogy betartsa a korábbi vállalását, a fa és a szén árának mérséklésre még csak javaslatok sem kerültek a parlament elé a Fidesz részéről - nyilatkozta lapunknak Tukacs István.

 

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagja elmondta: többségében éppen a legszegényebbek, a leginkább segítségre szorulók fűtenek fával és szénnel. Ezt a társadalmi csoportot azonban a kormánypárt semmibe veszi, a kormányzat a jómódúak támogatását tarja fontosnak. Emellett általában a kisebb települések lakói használják a szenet és a fát fűtésre, az ilyen falvak lakóival pedig nem törődik az Orbán-kormány, a Fidesz ugyanis csupán olyan területeken aktív, ahol nagyszámú szavat megszerzését reméli.

 

A szocialista szakpolitikus esélytelennek tarja, hogy a Fidesz valaha is beváltsa a szilárd tüzelőanyagok árának a lefaragására vonatkozó vállalását. Így feltehetően ezen a télen is nagyszámban lesznek olyan családok, amelyek fagyoskodni lesznek kénytelenek. A rászorulók ugyanis nem kapnak érdemi segítséget a kormánytól, csupán abban reménykedhetnek, hogy a Fidesz a választási kampánya keretében osztogat majd némi tüzelőt. A parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy az MSZP több alkalommal tett javaslatot arra, hogy a kormányzat törvényben biztosítsa a családok alapvető energia ellátását.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.