Fidesz: legitimációs eszköz a puccs
Az Orbán Viktor elleni nemzetközi összeesküvés, sőt puccskísérlet vissza-visszatérő félelem a Fidesz vezérkarában, amelynek politikai realitása sohasem volt és jelenleg sincs - állították a Népszava által megkérdezett szakértők, akik mindezt a kormánypárti törzsszavazóknak szóló retorikai fogásnak, a harci hevület miatt szükséges ellenségkép fenntartásának nevezték.
Fidesz: legitimációs eszköz a puccs

Másrészt a puccs emlegetése nem több, mint a jogos nemzetközi kritikák félreértése, ami viszont az elhatalmasodó politikai paranoia következménye lehet.Az Orbán-kormány és a Fidesz, mint kormánypárt legitimitását hivatott alátámasztani az a harci retorika, amelyik ellenségképek keresésében és a miniszterelnök elleni puccskísérletről szóló nemzetközi összeesküvés-elméletekben nyilvánul meg - mondta a Népszavának a Méltányosság Politikaelemző Központ főmunkatársa. Szentpéteri Nagy Richard ezzel magyarázta, hogy nemrég egy tévéműsorban Kövér László megismételte korábbi kijelentését, miszerint a kormányfőt külföldről, puccsal akarták eltávolítani a hatalomból.

 

Az Országgyűlés fideszes elnöke a közszolgálati tévében július 15-én arról beszélt, hogy olyan "gazdasági árnyékhatalmak, nehezen megfogható és megnevezhető pénzügyi és politikai körök ügynökei irányítottak 8 éven keresztül, amivel szemben meg kell védeni a magyar állampolgárokat", és "az, hogy Orbán Magyarország miniszterelnöke maradt, az embereknek, a szerencsének és a kormányzás minőségének köszönhető". Kövér szerint "pancserpuccsot" hajtottak csak végre, ami nem volt végiggondolva, szerinte jelölt sem volt Orbán Viktor helyére.

 

A teljes cikket elolvashatják a nepszava.hu-n.
 

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.