Fidesz: ez a kampány az a kampány
Orbán Viktor miniszterelnök eddigi szabadságharca Brüsszellel, az uniós intézményekkel és a EU-bürokratákkal nemcsak kormányzásának az alaphangja, de permanens kampányretorika is.
Fidesz: ez a kampány az a kampány

Ezért a jobboldalon az a vélemény, hogy nincs komoly jelentősége annak, hogy a magyar parlamenti és az EP-választást azonos napra tűzi-e ki Áder János köztársasági elnök. – Ez a kampány az a kampány is. Brüsszel már 2010 óta belpolitika Orbán Viktor számára – mondták lapunknak. A Fidesz-kongresszuson és az azóta tett megnyilvánulások alapján az tűnik valószínűbbnek, hogy két választás lesz tavasszal.

 

Miként azt a Népszabadság már megírta, a Fidesz-elnökség, s maga Orbán Viktor miniszterelnök is úgynevezett „háromhullámos” választásban gondolkodik. Vagyis egy áprilisi parlamenti választás esetleges győztes lendülete minden különösebb kampányolás nélkül magával hozná az európai választási győzelmet is, kiváltképp abban az esetben, ha a másik oldal a vereség hatására lebénulna. A harmadik hullám pedig a jövő őszi önkormányzati választás lenne e stratégia szerint.

 

Ami a kampánytartalmat illeti, munkatársunk figyelmét a kormányoldalról arra hívták fel, hogy Orbán Viktornak nagyon is karakteres Európa-képe van, és ezt határozottan képviseli a magyar parlamentben és Strasbourgban is: a miniszterelnök a nemzeti szuverenitást, az európai nemzetállamok vízióját hirdeti „a Cohn-Benditek által elképzelt föderációval, illetve a nagyhatalmi, birodalmi tervekkel” szemben.

 

A cikk a nol.hu-n folytatódik.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.