Félnek véleményt nyilvánítani
A Fidesz által egyoldalúan megváltoztatott választási törvényről is beszélt Mesterházy Attila az Európai Ifjú Szocialisták (YES) budapesti fórumán. Az ellenzéki kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje beszámolt a három hete megkezdett országos kampánykörútján szerzett tapasztalatairól is.
Félnek véleményt nyilvánítani

Mesterházy Attila elmondta, hogy az emberek félnek szabadon véleményt nyilvanítani, ezzel együtt az esti lakossági fórumokon - minden nap más városban - mindig telt ház van.

 

Szólt az eltorzult közszolgálati médiáról, amely a Fidesz pártpropagandájának az eszköze lett. Szólt a politikai hirdetések csalásairól, nevezetesen arról, hogy maga a kormány is megszegte a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy egy kereskedelmi csatornán szabálytalanul és erőfölényével visszaélve hirdette a "Magyarország jobban teljesít" szlogent.

 

Az MSZP elnöke beszámolt továbbá az ajánlóívek aláírása körül tapasztalt szabálytalanságokról, amelyek ügyében a párt az ügyészséghez fordult.

 

Mesterházy Attila bízik a magas részvételi arányban, ennek érdekében mindent megtesznek szövetségeseivel együtt, hogy sikeres legyen a mobilizáció. Mivel már nem lesz kampánycsend a választások előtti 24 órában, ezért mindenki új stratégiával készül az utolsó órákra. Ez különösen fontos azért, mert a bizonytalanok többsége az utolsó pillanatokban dönti el, kire adja le szavazatát - tette hozzá az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Mesterházy Attila szerint az Európai Unió egyetlen országában nem volt tapasztalható ilyen mérvű kiegyensúlyozatlanság és aránytalanság - mind választójogi, mind médiajogi és politikai értelemben -, amivel a hatalmával visszaélő kétharmad próbálja ellehetetleníteni a demokratikus ellenzék kampányát. A pártelnök a magyar helyzetet a beloruszhoz hasonlította.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.