Feliratkozásra biztatja a választókat az MSZP
Az MSZP politikusai néhány héten belül országjárásba kezdenek, hogy megismertessék az emberekkel az előzetes regisztráció szabályait, és feliratkozásra buzdítsák őket.
Feliratkozásra biztatja a választókat az MSZP

Molnár Zsolt, a szocialista párt budapesti elnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: nem elég jövő szeptemberben elindítani a regisztrációs kampányt, ezért már a választási eljárási törvény várhatóan két hét múlva esedékes elfogadása után országjárást kezdenek, igyekezve meggyőzni az embereket arról, hogy regisztráljanak, vegyenek részt a választáson.


    
Ezt azzal indokolta, hogy mindenkinek meg kell értenie, mi a tétje a 2014-es választásnak, ehhez pedig meg kell ismerniük a feliratkozási szabályokat, köztük azt, hogy a névjegyzékbevétel az önkormányzati és az európai parlamenti voksolásra is szól. Felmérések szerint a megkérdezettek 80 százaléka ellenzi az előzetes regisztrációt, nagy többségük pedig nincs tisztában azzal, hogy miként iratkozhat fel - fejtette ki Molnár Zsolt.


    
Kitért arra is, hogy az MSZP változatlanul ellenzi, a választójog szükségtelen korlátozásának tartja a regisztrációt, ezért nemzetközi fórumokhoz fordulnak, ha a kormányoldal megszavazza azt.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.