Félidőben - Mesterházy Attila írása
A rendkívüli parlamenti ülésszak lezárultával túljutottunk a Fidesz kormányzásának félidején: mostantól kevesebb van hátra a jelenlegi kormány mandátumából, mint ami letelt.
Félidőben - Mesterházy Attila írása

Ezért ideje hát, hogy számot vessünk. Nem feltétlenül leltárt akarok készíteni, hiszen tudjuk, mit művelt a Fidesz az elmúlt két év alatt. Inkább azzal a céllal foglalom össze mindezt, hogy egyértelműbben láthatóvá váljanak a tanulságok: hogy milyen is valójában Orbán Viktor rendszere, és hogy ebből miért következik számára a bukás.

 

A leépülés két éve

 

Az elmúlt két év a leépülés időszaka volt. A gazdaságban, a munka világában, az egészségügyben, a szociális rendszerben, az oktatásban, a jogállamiságban, mindenütt leépülést látunk. Leépült az ország. És ugyanez igaz az emberek anyagi helyzetére is: mára már négymillióan élnek a létminimum alatt, félmillióan vannak munka nélkül. Minden negyedik magyar, 2,5 millió ember olyan háztartásban él, ahol felhalmozódtak a kifizetetlen sárga csekkek. Az országban elviselhetetlenné nőttek a szociális feszültségek, és nincs remény arra, hogy rövid időn belül jobb lehet az emberek helyzete. És ez az Orbán-kormány hibája. Az ország leépülésének az Orbán-kormány hazug, korrupt, erőszakos, tehetségtelen és felelőtlen politikája az oka. 

 

Az Orbán-kormány megrögzötten hazug

 

A kormány hazugsággal szerezte a kétharmadát. Népszerű, de betarthatatlan ígéretekkel, és főleg népszerűtlen, de elhallgatott tervekkel szerezték a hatalmukat. És ezek miatt fogják azt hamarosan elveszíteni. Mert az ellenkezőjét csinálják mindannak, amit ígértek. Radikális adócsökkentés helyett radikálisan megemelték az adóterheket: 26 hónap alatt 26 új adó. A szegényektől elvesznek, a gazdagoknak adnak. Egymillió munkahely létrehozása helyett tízezrével szűnnek meg az állások, csak állami kényszermunkát kínálnak éhbérért.

 

A teljes írást elolvashatják az MSZP honlapján.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.