Felbolydult az állóvíz
„Mintha felbolydult volna a korábbi, állóvíznek tűnő struktúra.” Ezt a megállapítást tette Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a három szakszervezeti konföderáció egyesülése kapcsán.
Felbolydult az állóvíz

Évek óta zuhan a szervezett dolgozók száma, a kormány pedig még csak a látszatát sem kelti, hogy partnernek tartaná az érdekvédelmi szervezeteket. Ez pedig drasztikus lépésre kényszerítette az összesen pár százezer munkavállalót maguk mögött tudó konföderációkat. A döntően a vállalkozásoknál és a közszolgáltató üzemeknél szerveződő Autonóm Szakszervezetek Szövetségének és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének fúziója már jó ideje érett, a meglepetést az okozta, hogy a közintézményeknél dolgozókat tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is csatlakozott az egységesülési folyamathoz.

 

Az, hogy az új konglomerátum végül is hány taggal jöhet létre még ebben az évben, a számháború kategóriájába tartozik. Az érintettek ugyanis folyamatosan ködösítenek, nem árulják el a valós taglétszámukat. A bizonytalanságot erősíti, hogy az előjelek szerint a fúzióra készülő konföderációk tagszervezetei közt lesznek olyanok, amelyek egyelőre kivárnak, illetve a ma még távolságtartó szövetségekhez kapcsolódnak, ugyanakkor várható, hogy az új konglomerátumhoz nem csatlakozók egyes tagszervezetei a szerveződéshez pártolnak.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.