FAZ: Orbán túlbuzgón kezeli az árvizet
Az Economist című brit hetilap a korábbi és a mostani Orbán-kormány közötti különbségekről, a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap pedig a kormánynak az árvízi védekezéssel kapcsolatos aktivitásáról közölt cikket pénteken.
FAZ: Orbán túlbuzgón kezeli az árvizet

Amikor Orbán Viktor először állt Magyarország élén, a kommunizmus utáni időszak legjobb magyar miniszterelnökeként szerzett magának nevet, mérsékelt jobbközép reformerként, aki keményen dolgozott Magyarország NATO- és EU-csatlakozásáért – írta a magyar kormányfőről közölt cikkében a The Economist. A brit politikai-gazdasági folyóirat írása idéz egy külügyminisztériumi illetékest, aki szerint Orbán Viktor volt "a mi John F. Kennedynk".

 

A hetilap szerint azonban a 2010-ben aratott második választási győzelem után már egy másmilyen Orbán Viktor költözött vissza a miniszterelnöki hivatalba. Az elmúlt három évben maga ellen fordította a külföldi szövetségeseket, barátokkal veszett össze, és riadalmat keltett az Európai Bizottságban, az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben. A hatalomban eltöltött három év alatt Orbán Viktor közel került ahhoz, hogy Európa páriájává váljék – áll a The Economist írásában.

 

A folytatás a hvg.hu-n érhető el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.