Ez a hatalom leváltható!
Az Orbán-kormány leváltását, új rendszerváltást és ennek érdekében az összefogást sürgették baloldali ellenzéki pártok elnökei vasárnap Budapesten, a Blaha Lujza téren a civilek által szervezett "Mossuk le a gyalázatot" nevű 1956-os megemlékezésen és kormányellenes tüntetésen.
Ez a hatalom leváltható!

A több ezer fős tüntetésen felszólalt Bíró András, polgári jogi aktivista, Tóth Krisztina költő, Galkó Balázs színművész, a Szilvási Gipsy Band, Vajda Zoltán, az ÚMK ügyvivője, Molnár Gyula, az MSZP, Gyurcsány Ferenc, a DK, Karácsony Gergely, Párbeszéd, Bokros Lajos, a MoMa és Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke.

 

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, azok gyalázzák meg az 1956-os forradalom eszméit, akik '56 örököseinek vallják magukat. Ők nem Nagy Imre, hanem sokkal inkább Rákosi Mátyás örökösei, és ha így folytatják ők is orosz emigrációban fejezik be a pályafutásukat - tette hozzá. Szerinte a mártír miniszterelnök vezérgondolata ma is aktuális: a diktatúrát nem megreformálni, hanem megszüntetni kell.
 
 
A politikus közölte, nem hitték volna, hogy lehet egy olyan kor, amikor 1956 követelései újra ugyanúgy hangzanak, mint hatvan évvel ezelőtt: szűnjön meg az elnyomás, legyen sajtó- és szólásszabadság és ne szóljanak bele az oroszok a magyar politikába. Molnár Gyula szerint ez a hatalom leváltható, nem kell hozzá más, mint a 106 egyéni körzetben és a listán többséget szerezni. Állítsatok át egy aktívat és győzzetek meg egy passzívat és akkor meg lesz a változáshoz szükséges többség - hangoztatta. Kijelentette: mindent megtesznek azért, hogy ne ismétlődjenek meg se a hatvan, se a tíz évvel ezelőtti események.
 
 
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is azt mondta, hogy a változáshoz együttműködés kell. A 2014-es választás előtti baloldali összefogásra utalva hozzátette: sok kritika érheti az összefogást, de anélkül most még rosszabb lenne a helyzet. Kijelentette, nekik most az a dolguk, hogy megtanulják az akkori leckét, és az "asztalhoz kell hívni mindazokat", akik lehet, hogy ma kevesebb támogatással rendelkeznek, de tisztességesek és ugyanazt akarják, mint ők.
 
 
Nincs középút, "nincs egyet a kurucnak, egyet a labancnak, aki nincs Orbán ellen, az Orbánnal van" - mondta. Aki megosztja az ellenzéket, sápítozik, aki csak önmagát és pártját látja, aki nem érzi a történelmi felelősségből fakadó kötelezettséget, az Orbánnal van - jelentette ki. Aki szemet huny a rablás felett, aki kifogást keres, "elmúlt nyolcévezik", gyurcsányozik, az Orbánnal van - fogalmazott. "Én Orbán ellen vagyok, és mi le fogjuk győzni Orbánt és mi új Magyarországot teremtünk. Ti meg mi" - zárta beszédét.
 
Az október 23-i ellenzéki demonstráció összefoglalója az MSZP honlapján folytatódik.
 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.