Évértékelő: beszédes, amiről hallgatott Orbán
Orbán Viktor - immár tizenötödik alkalommal - szokása szerint háromnegyed órás évértékelőt tartott, amelyben inkább az volt az érdekes, amiről nem beszélt. Volt szó amúgy hajófenéken fúróval babráló ellenzékről, egymást szerető öregekről és egyre több magyar csecsemőről. A 2012-es évről és az ideiről azonban nem tudtunk meg új dolgokat.
Évértékelő: beszédes, amiről hallgatott Orbán

"Magyarország jobban teljesít" - ez Orbán Viktor tizenötödik évértékelőjének szlogenje és várhatóan a Fidesz kampánymondata is. (Cinikusan megjegyezhetnénk, persze, jobban, mint Ukrajna - ez azonban nem lenne igaz, mivel keleti szomszédunk tavaly 0,2 százalékos GDP növekedést ért el a magyar -1,7 százalékos adattal szemben.) Rosszmájúan hozzátehetjük: a jövő ugyan elkezdődött, de a múlt sem fejeződött be teljesen, hiszen a miniszterelnök úgy kezdte beszédét: "Kedves Schmitt Pál elnök úr!" 

 

Egyből egy oldalvágással nyitott a kormányfő ellenzéki riválisai felé, amikor megjegyezte: "felszaporodtak a kalandos kedvű kísérletezők" az évértékelések piacán. Eddig azonban egyetlen "kalandos kedvű" sem kezdte beszédét azzal, hogy 2012-ben az egy évvel korábbinál 2200-zal több gyerek született Magyarországon. (Orbán pedig nem folytatta azzal, hogy 2012 első tizenegy hónapjában a természetes fogyás 34 682 fő volt - KSH adatsor.) A kormányfő inkább felhívta hallgatósága figyelmét arra, hogy ezek a babák részben a kormány családpolitikai intézkedéseinek eredményei (Matolcsy György már 2011-ben vizionálta a szexuális aktivitás emelkedését, hála az egykulcsos jövedelemadónak), és az újszülöttek már tudnak valamit, hisz meg akartak születni.

 

A beszámoló folytatása a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.