Európában van a jövőnk!
Nesze nektek nemzethalál! Amíg Orbán Viktor azon sopánkodik, hogy a keresztelők száma hogyan aránylik a temetésekéhez, a baj ennél sokkal nagyobb: gyorsuló ütemben ürül ki az ország, az itt született, itt felnőtt, itt kitanult fiatalok és középkorúak tömegesen vándorolnak Nyugat felé.
Európában van a jövőnk!

Külön vitapont lehetne, miért nem Kelet felé indulnak, amikor, mint tudjuk, onnan fújnak az új szelek, de hagyjuk a miniszterelnök ostobaságait! Ha van a nemzet jövőjét illetően sorsdöntő és halasztást nem tűrő kérdés, amelyben azonnal egyetértésre kell jutnunk, az éppen az elvándorlás megállítása, de legalábbis ütemének kezelhető mértékűre csökkentése. Mert ne tévedjünk: aki elmegy, aligha jön vissza. Az 1956 után eltávozottak parányi töredéke gondolta úgy, hogy a rendszerváltás után újra itthon a helye. Most meg pár év alatt két 56-os tömeget veszítettünk el, és a kivándorlásnak még távolról sincs vége!

 

Az is jellemző, hogy a kormánynak fogalma sincs a pontos számokról, de elégedjünk meg azzal, hogy a becslések szerint 4-500 ezer honfitársunk keresi boldogulását az Európai Unióban. Mint Bajnai Gordon nemrégiben Angliában járva elmondta, ha ezek az emberek itthon csak minimálbért keresnének, az állam havi 30-50 milliárd forint bevételhez jutna. Ekkora munkavállalói tömeg kiesése azt jelenti, hogy nem marad fenntartható a nyugdíjrendszer. Orbán Viktor politikája néhány éven belül bizonyosan, de akár már 2015-től a nyugdíjak csökkenéséhez vezet. Hosszabb távon pedig ahhoz, hogy a munkaképes korból kikerülők csak saját megtakarításaikra és családjuk segítségére számíthatnak majd. Esetleg, az állam keresztényi szeretetének jegyében, egy sajáterős köztemetésre a csepeli koldusparcellában. Nem gondolom, hogy azok a jobboldali politikusok, akikben még maradt egy csipetnyi tisztesség és felelősségérzet, ilyen sorsot szánnának a magyarok túlnyomó többségének. Ahhoz viszont igen ostobának kell lenni, hogy valaki ne lássa, mi vezetett ehhez a válságos állapothoz.

 

Igen, a 2004-es uniós csatlakozásunk óta adott a lehetőség, hogy legjobbjaink külföldre menjenek. Az előző kormányok alatt is voltak, akik engedtek a csábításnak, hogy a hazai bérek többszörösét keressék. A folyamat azonban 2010-től gyorsult fel tragikusan. A kiszámíthatatlan társadalom- és gazdaságpolitika, a fejlődés leállása, a perspektíva hiánya, a Fidesz agresszivitása, a végletekig feszített közhangulat, a politikai zsákmányszerzés kiterjesztése a legalsó szintekre olyanokat is távozásra kényszerített, akiknek korábban eszükbe sem jutott volna külföldön keresni a boldogulásukat.

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.