Európa szégyene lesz a kampányfinanszírozás
Amit a kormánypártok az egyik kezükkel adnak, azt a másikkal visszaveszik - értékelte a választási eljárási törvény módosítására, valamint az új kampányfinanszírozási törvényre vonatkozó fideszes javaslatokat a Transparency International Magyarország (TI).
Európa szégyene lesz a kampányfinanszírozás

A korrupcióellenes szervezet szerint a fideszes Cser-Palkovics András és Gulyás Gergely, valamint a KDNP-s Vejkey Imre "úgy tűnnek, mintha kettős személyiségek lennének". Az említett képviselők jegyzik ugyanis a múlt szombaton benyújtott, két egyéni képviselői indítványt. Ezek közül a választási eljárási törvény módosítása a korábban civilek által megfogalmazott aggodalmak nagyobb részét orvosolhatja, noha a külhoni szavazópolgárok névjegyzéke még így sem lesz nyilvános, aminek a TI szerint "nincs ésszerű magyarázata".

 

Ezzel szemben a kampányfinanszírozásra vonatkozó javaslat az ellenzék és a szakmai szervezetek szerint "teljességgel alkalmatlan a politikai kampányok finanszírozását jellemző korrupció felszámolására". A kormánypárti tervek ugyanis tudomást sem vesznek az igazán komoly korrupciós kockázatokról, kizárólag a Fidesz aktuálpolitikai érdekei mentén alakítják át a rendszert, méghozzá úgy, hogy az egyfelől minél többeket ösztönözzön a választáson való indulásra, akadályozza és anyagilag büntesse az ellenzéki összefogást, és továbbra is utat engedjen a kabinet korlátlan önnépszerűsítésének.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.