Európa-pártiak vagyunk
Európa-pártiak vagyunk, a nemzeti érdeket az Európai Unió keretien belül lehet a leghatékonyabban érvényesíteni, ezért mondjuk azt, hogy Európa, de okosan!
Európa-pártiak vagyunk

Európa-pártiak vagyunk, a nemzeti érdeket az Európai Unió keretien belül lehet a leghatékonyabban érvényesíteni, ezért mondjuk azt, hogy Európa, de okosan! – jelentette ki Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken Miskolcon. A szocialista párt elnöke szerint Európán kívül Magyarország számára csak nyomorúságosabb és rosszabb lenne az élet.

 

Hangsúlyozta: az MSZP nem ért egyet azzal, hogy a Fidesz állandóan szabadságharcot, konfliktust generál, mindig az erő pozíciójából próbál politizálni, ahelyett, hogy a józan ész és az együttműködés útjait is keresné.

 

Mesterházy Attila azt mondta, hogy az unió működését jól ismerő, jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező jelöltjeik sokkal hatékonyabban fognak majd tárgyalni Brüsszellel, mint a versenytársak. "Szövetségeseket, barátokat kell találni ahhoz, hogy a Magyarország számára fontos ügyeket keresztül tudjuk vinni, legyen szó a forrásokról vagy a pálinkafőzésről" – tette hozzá.

 

A pártvezető azt mondta, hosszú évek után jó esély van arra, hogy újra baloldali többség legyen az Európai Parlamentben. Ez pedig garanciát ad arra, hogy olyan bizottsági elnöke legyen az uniónak, aki valóban változtatni akar Európán – tette hozzá.

 

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy az MSZP öt programpontja azokra a területekre fókuszál, amelyek Magyarországon és Európában is problémát jelentenek, ezért uniós szinten kell kezelni őket. Ezek az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra mérséklése, az európai minimálbér, illetve a minimálnyugdíj bevezetése, a 25 év alattiak teljes körű foglalkoztatása, valamint a nők és férfiak közötti egyenlőségről szóló egyenlő munkáért egyenlő bér elvének alkalmazása.

 

Hangoztatta: Magyarország akkor lesz független, ha saját forrásaiból tudja magát fejleszteni. Jelenleg azonban a fejlesztési pénzek 97 százaléka uniós forrásokból érkezik. Éppen ezért teljesen feleslegesnek tartja a kormányzat szabadságharcos retorikáját.

 

A beszámoló az MSZP.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.