EU-s források lehívása: Rossz után jó rendszer
Már Orbán Viktor sem lenne az uniós pályázók helyében, ugyanakkor panaszra még sem lát okot, mert - mint mondotta, évente ezer milliárd forint áramlik be az országba közösségi forrásból.
EU-s források lehívása: Rossz után jó rendszer

A kormányfő bejelentette: a jelenlegi bürokratikus uniós pályázati rendszert, a 2014-ben kezdődő, új hét éves ciklus kezdetére átszervezik, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével, a miniszterelnök ugyanis elismerte: a feltételeinek kidolgozásához nem kérték ki a pályázatokon résztvevők véleményét.

 

"Elismerésemet szeretném kifejezni azoknak az embereknek, akik uniós pénzekért jelentkeznek. Én biztos nem tenném, kötélidegek kellenek hozzá" - ezzel a felütéssel kezdte Orbán Viktor miniszterelnök az NFÜ Millenárisban tartott uniós rendezvényén tartott előadását. Egy kafkai uniós forráslehívási rendszert örököltünk, de "akármilyen nehéz ez az örökség, most már valahogy van" - tette hozzá Orbán Viktor, aki ezúttal sem mulasztotta el a megelőző kormány nyakába varrni azt a jelenlegi lehetetlen állapotot, hogy a 100 millió forint alatti pályázatok átlagos átfutási ideje 618 nap, az ennél magasabb értékűeknél, pedig 970. 

 

A kormányfő szerint még ennél is nagyobb kárt szenvedett volna el a magyar gazdaság, ha leállítják ezt a rendszert 2010-ben, így inkább a megjavítása mellett döntöttek. A jövőt úgy képzelik el, hogy 2013-2014-ben egy új rendszert állítanak fel, mely - Orbán Viktor szavaival "normálisan fog működni".

 

A teljes cikk elolvasható a nepszava.hu-n.
 

 


 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.