Ész kéne, nem erő: így lehet fenntartható a rezsicsökkentés
A fenntartható és gazdaságos rezsicsökkentés érdekében nyújtott be törvényjavaslatot a parlamentnek Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője. A jogszabálytervezet a fűtési költségeket folyamatosan csökkentené és környezetbarát technológiákat vezetne be.
Ész kéne, nem erő: így lehet fenntartható a rezsicsökkentés

A Szocialista Párt az elmúlt egy évben, amióta a kormány a hatósági beavatkozással végrehajtott rezsicsökkentést zászlajára tűzte, folyamatosan támadja az intézkedést: részben annak univerzális jellege miatt - vagyis nem segít a szociális egyenlőtlenségek csökkentésében, részben pedig fenntarthatatlansága okán. (Jellemző, hogy a kormányzati kommunikációból kimarad: a durva, állami beavatkozással garantált árcsökkenést a 2014-es önkormányzati választásokig garantálja a jogszabálytervezet.) Az elmúlt napokban a kormányzati ötletelés turbó fokozatba kapcsolt: már államosított közműcégekről, újra nyitott szénbányákról beszél a kormányfő. 

 

A Mesterházy Attila által jegyzett törvényjavaslat lényege: az energiapazarlásra ösztönző, egyszerű árcsökkentés helyett energiahatékonyságot javító beruházásokra adjon keretet a kormányzat lakosságnak és önkormányzatoknak egyaránt. Emellett kezdeményezi megújuló energiák felhasználását mind a családok, mind az intézmények ellátásában.A jogszabály általános indoklásában az MSZP elnöke kifejti: "A második Orbán-kormány időszakában jelentősen romlott a lakosság életszínvonala, és romlott az alapvető szükségleteket kielégítő közszolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetősége. Egy átlagos család évente 100 ezer forinttal többet fizet be az államkasszába az elmúlt évek során kivetett extra adók, adóemelések - például tranzakciós illeték, 27 százalékos áfa - miatt, miközben legfeljebb évi 20-30 ezer forintot takarít meg a közműszolgáltatások árának csökkentésén.

 

A teljes cikk a Stop.hu-n olvashtó.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.