Értünk aggódnak, nem ellenünk
Indítsák el a monitoring eljárást Magyarország ügyében - javasolja az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének szakbizottsága.
Értünk aggódnak, nem ellenünk

Mindez azt jelenti, hogy néhány héten belül nem csak az Európai Parlament, az Európai Bizottság, valamint az ET Velencei Bizottsága fejezi ki súlyos aggályait a magyarországi folyamatokkal kapcsolatban, de maga a 47 országot tömörítő nemzetközi szervezet is megfigyelés alá vonja Magyarországot.

 

Magyarország általános megfigyelés alá helyezését javasolja az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének monitoring bizottsága a 47 országot tömörítő szervezet közgyűlésének. Ez az ET fennállása óta példátlan - és Magyarország számára megalázó - döntés, hiszen korábban sohasem fordult elő, hogy egy EU-tagország esetében a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatban olyan súlyos aggályok merüljenek fel, amelyek a monitoring bizottság szerint indokolttá teszik az eljárás beindítását - közölte a szervezet két MSZP-s tagja. Harangozó Gábor és Szabó Vilmos hozzátették: a döntés üzenete egyértelmű, "Európa nem tekinti Orbán Viktor Magyarországát teljes értékű demokráciának. Európa nem gondolja, hogy az alkotmányos rendszer átalakításával kapcsolatban megfogalmazott széleskörű kritikák alaptalan támadások, és nem hiszik el az Orbán-kormánynak azt sem, hogy készek a demokratikus normákat sértő intézkedések korrekciójára".

 

A döntés nem Magyarország, hanem az Orbán-kormány antidemokratikus intézkedései ellen született - mondta lapunknak Szabó Vilmos. A szakpolitikus ismertette a bizottsági ülésen történteket, és visszautasította, hogy a jelentés-tervezet politikailag elfogult lenne.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.