Erőt mutat az ellenzék - karöltve protestál október 23-án
Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője lapunknak elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson.
Erőt mutat az ellenzék - karöltve protestál október 23-án

Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője lapunknak elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője hétfő reggel jelentette be, hogy Gyurcsány Ferencet is meghívta az összellenzéki megmozdulásra.

 

Kedden a Milla irodájában egyeztetnek a demokratikus ellenzéki pártok arról, hol és hogyan emlékezzenek október 23-ra. Mesterházy Attila lapunknak elmondta: a szocialista párt ott lesz a közös nagygyűlésen és tagjait, szimpatizánsait is arra kéri, hogy menjenek el a megmozdulásra. A pártelnök-frakcióvezető kijelentette: ha a nagygyűlés szervezői úgy döntenek, hogy a résztvevő szervezetek vezetői szólaljanak fel, beszédet is mond az ünnepen.

 

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője az ATV Start című műsorában jelentette be, hogy válaszolt a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének múlt heti sms-ére. Gyurcsány Ferenc abban azt kérdezte: nem kellene közösen ünnepelniük azon a napon? Bajnai a műsorban arról beszélt, hogy összellenzéki megmozdulást szeretnének tartani, mert "mindenkinek, akinek nem tetszik a rendszer, közösen kellene ünnepelnie". Azt is mondta, hogy az MSZP-vel választási szövetséget kötöttek, de október 23-án ennél szélesebb körben kell ünnepelni, akár Gyurcsánnyal, és erről Mesterházy Attilával is megállapodott.

 

A cikk folytatása a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.