Elveszett a Jobbik "fővárosa", Tiszavasvári
Feloszlatta magát a tiszavasvári képviselő-testület a szerdai ülésén, miután megszűnt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei várost vezető Jobbik többsége egy új frakció alapításának szándéka miatt.
Elveszett a Jobbik

Az új frakció, amelyet a két Fidesz-KDNP-s, a három független és két, hozzájuk csatlakozó jobbikos képviselő akart létrehozni, a tagjai közül szerette volna Palló Sándort (Fidesz-KDNP) alpolgármesternek jelölni. Erről állításuk szerint kedden meg is egyeztek Fülöp Erikkel, Tiszavasvári jobbikos polgármesterével. A településvezető azonban az ülésen a saját frakciójából Bakné Répási Ágnest javasolta a tisztségre. A jelölést a képviselők többsége elutasította, majd 7:5 arányban kimondták a testület önfeloszlatását.

 

Az ülés után Palló Sándor az MTI-nek azt mondta: a keddi egyezség után értetlenül fogadták, hogy a polgármester megváltoztatta ígéretét, s a héttagú új, frakciószerűen működő többség "felháborodásában határozott" az önfeloszlatás mellett. Megjegyezte: Tiszavasváriért elnevezéssel szándékozták a frakciójukat létrehozni, de el sem jutottak addig, mert a szerdai ülésen végül nem tudták megváltoztatni a szervezeti és működési szabályzatot (szmsz), amely nem adott lehetőséget a szerveződés megalapítására.Palló Sándor közölte: a leendő frakció tagjai számítottak arra, hogy az egyezség ellenére a polgármester "nem tartja az adott szavát", hiszen az önkormányzat eddigi, közel kétéves működésére ez volt a jellemző. A képviselő-testületen belül nem volt semmilyen együttműködés, sok kérdésről tájékoztatást sem kaptak a jobbikos városvezetéstől, s nem volt biztosítva a képviselői munka - mondta. Hozzátette, ezt így látta két volt jobbikos képviselő is, akik csatlakozni akartak az új frakcióhoz.

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják.
 
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.